Proč je důležité vybírat pleťové krémy podle věku?

Proč je důležité vybírat pleťové krémy podle věku?

Naše pleť nezadržitelně stárne a s přibývajícími léty pokožka potřebuje stále výživnější krémy. Co vám stačilo ve dvaceti, nebude vám stačit ve čtyřiceti. Platí to samozřejmě i obráceně – výživné krémy pro zralou pleť nebudou sedět mladé pleti. To nejlepší, co můžete pleti dát, je krém určený přesně její věkové kategorii.

Ovšem pozor, věk a ani typ pleti není vše, čemu se věnovat. Mezi další body, které ovlivní výběr, řadíme např.:

  • životní tempo
  • stres
  • kouření
  • životospráva
  • nedostatečný pitný režim
  • nevhodná a nedostatečná kosmetická péče
  • nedostatek spánku
  • genetika
  • užívání léků
  • prostředí, ve kterém pracujeme a žijeme

I proto platí, věk je jedním z faktorů, které byste měli brát na zřetel ve chvíli, kdy hledáte vhodný pleťový krém. Tak a teď už jdeme na to.

7 Eveline caviar therapy 60+  7 Ziaja jasmín 50+ vrasky 7 Eveline noční regenerační hyaluronové

Téměř „bezstarostných“ dvacet

Ve dvaceti nás trápí snad jen akné, ty šťastnější ani to ne. V tomto věku je nejdůležitější naučit se pravidelně pečovat o pleť – čistit ji dvakrát denně a následně ji ošetřit například BB krémem. Od 25 let se mohou začít objevovat první vrásky a to je ta nejvhodnější chvíle pro koupení prvního hydratačního krému. Vrásky se v tomto věku totiž objevují nejčastěji kvůli dehydrataci pleti.

Právě v tomto věku je zásadní získat prvotní návyky a vyhledat, které pleťové krémy sedí vaší pokožce nejlépe.

A jak je to po třicítce?

Po třicítce začíná stoupat potřeba hydratace pleti. V tomto věku si ještě nemusíte kupovat noční krém, vystačí vám hydratační krém na denní i noční použití.

A jaké by mělo být složení krému? Hledejte v něm kyselinu hyaluronovou pro hydrataci pleti, koenzym Q 10 pro ochranu pokožky před škodlivými volnými radikály nebo vitamín C, který vám pomůže s pigmentovými skvrnami.

Doporučujeme začít také s péčí o oční okolí. Vždy se snažte koupit speciální oční krém od stejné značky, jako máte běžný krém. Přípravky se budou v péči o pleť skvěle doplňovat.

Čtyřicítka na krku

Po čtyřicítce pleť ztrácí elasticitu a objem, začíná být také více suchá. Bez výživnějšího hydratačního krému už se tak neobejdete.

V pleťových krémech 40+ nesmí chybět kyselina hyaluronová a složky podporující tvorbu kolagenu a elastinu – například arganový olej. Součástí musí být také bohatý zástup vitamínů a antioxidantů.

Zatímco ve třiceti si vystačíte jen s jedním krémem, po čtyřicítce je načase koupit i noční krém. Pomůže vaší pleti s regenerací a dodá jí také potřebnou výživu.

Součástí vaší kosmetické výbavy by měl být i krém proti vráskám. Stárnutí pleti žádná z nás nezastaví. Pomocník v podobě anti-age krému, který bude vyhlazovat pleť a oddalovat tvorbu nových vrásek, se bude hodit každé z nás. Doporučujeme vybrat od stejné značky, jako máte denní i noční krém.

Péče o pleť v padesáti

Jestli jste doposud nepozorovaly žádné razantní známky stárnutí pleti, po padesátce se to změní. Pokožka začíná velmi rychle stárnout. Povadlá pleť bez pružnosti a k tomu hluboké vrásky        volají po ještě intenzivnějším pleťovém krému.

Zaměřte se na krémy, které podporují tvorbu kolagenu a pomáhají s regenerací pleti – noční krém je povinností. Po padesátce je nejvyšší čas na liftingové krémy a výživná pleťová séra znásobující účinky krémů.

Ke krému proti vráskám přikupte i vyhlazovací krém na oční okolí. A hýčkejte pleť také pravidelnými návštěvami u kosmetičky.

KRÉMY věk 50+

A jak na pleť v šedesáti?

Pleť je stále více suchá, křehká a ztrácí objem. Objevují se i pigmentové skvrny. V tomto věku používejte vysoce hydratační a výživné krémy, které dodají pleti ztracený objem. Přikupte také speciální depigmentační krémy, pokud vás trápí barevné nedokonalosti pleti.

Dávejte si pozor na krémy s UV-filtry, mohou způsobit nestejnoměrné zabarvení pleti. Omezte i dlouhodobé pobyty na slunci, pokožce v tomto věku příliš nesvědčí. Zato ji potěšíte občasnou návštěvou u kosmetičky.

Pamatujte - v každém věku má pleť jiné nároky

Tomu také odpovídá složení krémů. Respektujete tak věkové označení na přípravcích.

  • Mladé pleti stačí jeden hydratační krém na den i noc.
  • Po třicítce přidejte první anti-age krémy a klidně i speciální přípravky na oční okolí.
  • Od čtyřiceti let potřebuje pleť už o něco výživnější krémy, proto v tomto věku kupte i noční krém.
  • Od padesátky nahoru pleť stárne velmi rychle. Potřebuje dostatečně výživný a regenerační krém s obsahem kolagenu, který jí navrátí elasticitu. Denní i noční krém je povinnost.
  • V šedesáti pleť potřebuje vysoce hydratační a výživné krémy. Péči doplňte pleťovými séry, které ještě zesílí účinky denních a nočních krémů.

9. NA VRÁSKY - produkty - kategorie - blog