Přírodní oleje proti vráskám - zkuste je i vy

Přírodní oleje – neocenitelný pomocník v boji proti vráskám

Vrásky můžeme rozdělit do dvou skupin. Statické bývají projevem stárnutí, objevit se mohou kdekoli, ale nejčastěji na rukou, krku a obličeji. Dynamické bývají výsledkem jednostranné námahy (zejména mimických) svalů. Najdete je v okolí očí nebo rtů. Jak si s nimi poradit? Zkuste se inspirovat přírodou!

Kosmetické přípravky často obsahují celou řadu chemických sloučenin, jejichž vliv na životní prostředí je minimálně diskutabilní. Za studena lisované oleje jsou oproti tomu čistě přírodním produktem, počítejte ale s vyšší cenou.

Začít můžete s tím, co máte doma – kvalitním olivovým olejem. Jestliže se vám zdá, že je vaše pleť suchá nebo podrážděná, potřete ji malým množstvím této zlaté tekutiny a jemnými krouživými pohyby ji vmasírujte. Máte doma jen slunečnicový olej? Rozhodně nezoufejte!  Je doslova nabitý vitamínem E a o hydrataci pokožky se postará neméně zdatně jako jeho kolega z oliv. Univerzálním pomocníkem je bezesporu i kokosový olej. Dokonale hydratuje, vyživuje a chrání. A využijete ho nejen jako kosmetický zázrak, ale i v kuchyni.

VRÁSKY - nejprodávanější

Svěřit se můžete i do péče mrkvového oleje. Je bohatý na vitamíny A, B, C, D, E, K a betakarotén, působí proritzánětlivě a zpomaluje stárnutí kožních buněk.

Pro všechny, kteří trpí projevy stárnutí, ale také třeba ti, které trápí akné, by měli mít doma agranový olej. Pokožku zklidní, aktivuje tvorbu kolagenu a elasticinu, je bohatý na oemga mastné kyseliny. Vyzkoušejte i jojobový olej. Jeho struktura je téměř identická s lidským kožním mazem, který přirozeně pokožku chrání. Oceníte i to, jak rychle se v porovnání s ostatními oleji vstřebá.

Exotické oleje proti vráskám

Z exotičtějších druhů olejů připomínáme například olej z granátového jablka, resp. jeho semen. Má vysokou účinnost, v krému stačí jeho obsah pouhých 10 %. Při výčtu nelze opomenout Tea tree olej, který je pověstnými svými účinky na tělo i duši.

Olejů, které pomohou vyživit pokožku a vrátit ji původní pružnost a hebkost, je celá řada. V kosmetických přípravcích často narazíte na pupalkový olej, vhodný zejména pro ženy v období menopauzy.

Opomíjený by neměl být ani šípkový olej, který dokáže výrazně zmínit i hluboké starší vrásky.

A který produkt v boji proti vráskám zkusíte vy? Najděte svého favorita spolu se mnou.

9. NA VRÁSKY - produkty - kategorie - blog