Pravidla anti-age péče, aneb jak na vrásky

Pravidla anti-age péče

“Být stále mlád, to bych si přál, být stále mlád…”, pěl ještě před nedávnem Božský Kája. Kdo by nechtěl být po celý život fit a krásný jako ve dvaceti, že? Kvůli internetu jsme stále ovlivňovaní “kultem mládí”. Přiznejme si to, nemůžeme v osmdesáti vypadat stejně jako před šedesáti lety. Maximálně se tak můžeme cítit. Přesto však, pod vlivem reklamy, celebrit a často i médií na nás útočí ze všech stran kult "dokonalosti".  

Neklesejme na mysli, stárnout můžeme s grácií. Stačí si osvojit pár fíglů, díky nimž trošku vyzrajeme nad neúprosným zubem času. Pojďme se společně kouknout na kosmetické anti-age pravidla.

Anti-age aneb Buzzword kosmetického průmyslu

Víte, co je to buzzword? Slovo či fráze, které je v dané období velice nadužíváno. Může se jednat o něco zcela nového, ale i již existujícího. Prostě aby to byl cool, fajn, in a stylové :). Typickým buzzword kosmetického průmyslu je magická formule “anti-age”. Průměrný angličtinář si přeloží, že to asi znamená “proti-věku”. Hm, takže to bude asi omlazovat. No ne? 

Dámy (a pánové, ať nediskriminuji), se zázračnými anti-age výrobky je to stejné jako s kouzelnými pilulkami na hubnutí. Pokud nezačneme od základů a nebudeme celý problém řešit komplexně, nepomůže nám ani kouzelný prsten. 

Pokud se chcete o svou pokožku poctivě starat, zapamatujte si jednu věc. Neexistuje žádný kouzelný krém, který bude vaši kůži udržovat stále mladou. Tyto (mnohdy skutečně kvalitní) anti-age produkty mají pouze podpůrnou funkci. Poslouží nám správně, pokud budeme dodržovat čtyři pravidla, jež si nyní představíme.

I proto jsme pro vás vybrali produkty, které nezaručí, že vás zbaví vrásek, avšak pomohou v péči o problematickou pleť.

13. VRASKY A STARNOUCI PLET - nejprodávanejsi

Pravidla Anti-Age péče

A nyní již pojďme na tipy, které pomohou udržet pleť ve skvělé kondici. Znáte je?

  1. HYDRATACE

Lidské tělo je více než z poloviny tvořeno vodou. Je potřebná pro správný chod metabolismu. Musíme ji pravidelně doplňovat. Mám na mysli čistou vodu. Pokud organismus nehydratujeme správně, projeví se to (mimo jiné) na pokožce. Ztrácí svoji pružnost a je vysušená. Ano, je to přirozený znak stárnutí, ale proč to zubu času usnadňovat.

Ať už máte jakýkoliv typ pleti, s každým dalším rokem bychom jí měli poskytovat kvalitnější péči. Každý prohřešek se totiž hned podepíše. Hlavně špatný životní styl. Takže neusněte na vavřínech. Pijte hodně čisté vody. Používejte krémy podle vašeho typu pleti. Pokud nemá váš oblíbený produkt hydratující účinky, hydratační sérum vám vytrhne trn z paty.

V našem blogu najdete článek na téma "Proč používat hydratační krém".

  1. OCHRANA PŘED SLUNCEM

Všichni víme, že opálená pleť už dávno neletí. Nedej Bože solárko nebo samoopalovací krémy. Musíte se rozhodnout, buďto budete jednu sezónu “krásně snědí” (v lepším případě, spálenou a oranžovou kůži nebudeme komentovat), nebo bude vaše pokožka svěží i v padesáti.

Ano, lehce opálená pleť může působit sexy. Proto v létě dbejte na kvalitní ochranu před sluníčkem, jelikož nechráněná kůže stárne nepoměrně rychleji. Tohle si zapamatujte, je to velmi důležitý aspekt anti-age péče. A nezapomeňte na sluneční ochranu celého těla.

  1. VÝŽIVA

Voda není jedinou potřebnou látkou, kterou naše pokožka potřebuje, aby byla zdravá. Chcete znát magickou formuli anti-age péče? Jsou to vitamíny A, C, E. Můžete je doplňovat ve stravě. Zároveň dbejte na to, aby se objevovaly i v krémech, které používáte.

Musíme se smířit s faktem, že je pleť čím dál náročnější. V mládí byla její regenerace mnohem rychlejší. Všechno bylo samozřejmé a přirozené. S přibývajícím věkem reaguje kůže mnohem citlivěji na vnější i vnitřní vlivy. Ať už se jedná o stres, hormonální výkyvy či počasí. Měli bychom se o ni starat velice pečlivě.

  1. PEELING

Zdá se vám, že je vaše pokožka na omak hrubá? Pravděpodobně ji hyzdí nánosy mrtvých kožních buněk. Myslím, že žádná ozdoba ani ochrana to není. Nehledě na to, že je kůže potom neprodyšná. My chceme přece dodržovat pravidla anti-age péče. Peeling je právě posledním pilířem. Vybrat si můžete z naší široké nabídky peelingů.

Používáním exfoliantů čili peelingů dokážete odstranit nánosy odumřelých buněk. Ideální jsou přípravky s tzv. AHA a BHA kyselinami. AHA je kyselina glykolová nebo mléčná. BHA je kyselina salicylová. Je jedno, jaký typ si vyberete. Kyseliny pomůžou odstranit nepotřebnou vrstvu kůže a dají prostor novým buňkám. Pokud máte velmi citlivou pokožku, vybírejte si šetrné peelingy. Používejte je maximálně jednou (maximálně dvakrát) za měsíc.

anti-age-pece-blog

Pár rad na závěr ohledně anti-age péče

Úsměv je prý nejkrásnějším make-upem ze všech. Taky se říká, že léčí. Proto se přespříliš nestresujte s tím, když se vám na čele objeví první vrásky. Je to naprosto přirozené. Pokud si osvojíte tyto čtyři jednoduchá pravidla, věřím, že budete se svou pletí nadmíru spokojení. Buďte šťastní a stárněte s anti-age grácií :).