Co dělat, aby parfém dlouho voněl a vydržel?

Milé dámy, proč si mne kupujete a trávíte tolik času mým výběr? No přeci proto, abych vás oslňoval svou vůní co nejdéle, ideálně po celý den. Vyzkoušejte následující tipy ještě dnes a vaše přání bude splněno!

A co víc, víte, že dle Coco Chanel by se ženy měly vonět na ta místa, na která touží být políbena? Neberte ji úplně doslova, ale zkuste to hned zítra aplikovat. A teď již naše tipy.

Správně mě skladujte!

Teplo, vlhko, sluneční paprsky – to všechno může ovlivnit intenzitu mé vůně. Koupelna nebo okenní parapet, to není to správné místo.

Splnit první podmínku není tak důležité, jako se vyhnout světlu. Sluneční paprsky nejsou s parfémy ani toaletní vodou přátele. A proto mě prosím nevystavuj na oddiv slunci, prosím.

Kam tedy se mnou? Nejlepším místem je zásuvka v ložnici, kde bývá chladněji než v ostatních místnostech a hlavně tma. Navíc jsem vždy po ruce.

A které jsou ty mé nejoblíbenější značky parfémů a EDP? Dlouho jsem hledala, ale z vlastní zkušenosti mohu doporučit:

Suchá pokožka rychleji pohltí moji vůni

Předtím, než mě použijete, hydratujte svou pokožku neparfémovaným tělovým mlékem. Více v sobě uzamkne mou vůni. Do hydratované pokožky se také lépe vstřebám.

Nastříkejte mě na pulzní body na těle

Ono se to nezdá, ale tam kde proudí krev, je mi nejlépe! Miluji taková místa, která mají vyšší tepovou frekvenci a díky tomu i nepatrně vyšší teplotu. Teplo lépe aktivuje mé vonné složky. Proto mě aplikujte na krční tepny, na zápěstí, do výstřihu, do loketních jamek, ale klidně i na kotníky nebo pod kolena.

Tak a teď to už jen zkusit. Uvidíte, že ještě po obědě budu krásně vonět. A kamarádky se budou ptát, co se změnilo, že je váš parfém tak nádherně cítit.

aby-parfem-vydrzel-dlouho

Žádné tření zápěstím o sebe!

Tím patrně chcete, abych se lépe vstřebal do pokožky. Ale moc mi tím nepomáháte. Tím se jen rychleji vytratí první tóny mé vůně. A já budu vonět kratší dobu.

Tohle zkoušejte, pokud právě vybíráte vhodný parfém a potřebujete jej objevit celý, nejen prvotní tóny, ale moje celé tělo.

Vsaďte na tělovou kosmetiku stejné značky jako já, váš parfém!

Sprchové gely a tělová mléka ve stejné vůni dají ještě více vyniknout mým vonným složkám. Tato varianta patří mezi finančně náročnější, ale proč se občas nerozmazlit?

Ostatně, někdy to není tak hrozné. Minimálně vsaďte na tělové mléko a parfém stejné značky. Často se prodává v jedné kazetě, proč asi. 

TPž  TPm TPU

I vlasy vám provoním, ale používejte mě obezřetně!

Obsahuji alkohol, proto vlasy vysušuji. Raději mě nastříkejte na kartáč na vlasy a učešte se – nejlépe v předklonu. Má vůně nejvíce ulpí na konečcích.

BUĎTE TRPĚLIVÁ, KVALITNÍ VŮNĚ POTŘEBUJE SVŮJ ČAS

Všechny složky se naplno rozvoní až po 20-60 minutách.Takže pokud nejsem cítit hned od úvodu a vy jste nervozní, věřte mi, vyčkejte. Ano, i já mám určitou prodlevu, než se naplno rozvoním a projevím se v celé své kráce. A až uběhne zhruba 5 - 6 hodin, pak je ten správný čas, trochu mě oživit. Opět na pulzující místa na vašem těle.

Na závěr ještě jeden tip. Skvěle vám provoním také oblečení. Stačí vyklidit šuplík ve skříni a  vystlat ho balícím papírem. Na ten mě jen nastříkejte a svršky vraťte zpět. Výsledný efekt vás mile překvapí.

bies-for-woman  elite-luxure luxure-i-missyou

A pokud tápete, jak správně nanášet parfém, pak i pro vás máme řešení. Stačí si přečíst náš poučný článek na toto téma.