Oční krém - jak si vybrat?

Říká se, že oči jsou zrcadlem duše, přitahují pozornost, projevují emoce, ale také budují důvěru v mezilidských vztazích. Je na tom hodně pravdy. Proto my ženy velmi rychle zpozorujeme změny na očích. Je to také jedno z témat, na které se ptáte nejčastěji. Petro, doporučíte nějaký dobrý oční krém proti vráskám? Petro, jak se vypořádám s prvními vráskami kolem očí? Tak jsem si řekla, že vám tady všechno pěkně sepíšu!

Tenká kůžička kolem očí! Jak se o ni starat?

Začněme první důležitou věcí! Musíte vědět, že kůže kolem očí je pětkrát tenčí než na zbytku obličeje, má méně kolagenu, elastinu a mazových žláz. Mnohem rychleji ztrácí pevnost, rychleji vysychá a je vystavena především vráskám. A když teď k tomu přidáme otok, citlivost nebo tmavé kruhy, máme komplet!!! Co dělat a jak pečovat o pleť kolem očí? Jaký oční krém používat a jaké účinné látky hledat?

Jak pečovat o pleť kolem očí doma?

Dovolte mi začít několika tipy, které vám pomohou pečovat o pokožku kolem očí. V první řadě se oční krém před nanesením vyplatí dát na pár minut do lednice a zchladit ho. Poté budeme pracovat s efektem kryoterapie a zmírníme tak otok. Jednoduchý, ale velmi účinný způsob. Zadruhé spánek, a to určitě dostatek spánku, který vaše tělo potřebuje a také večer žádný alkohol! Velmi příjemným řešením jsou také obklady s použitím bylinných obkladů, např. se šalvějí, mátou nebo zeleným čajem. Také doporučuji dát si na oči plátek okurky. Známe to skoro všechny, tohle se léta používá, ale díky obsahu vitamínu K v okurce, antioxidantů a kyseliny fenolové příznivě ovlivníte průtok krve v cévách. Kávový zábal za studena naopak dokonale zmírní otoky a tmavé kruhy pod očima.

Je ještě něco, co můžeme doma dělat? Masáž pokožky kolem očí, prováděná denně po dobu 3 až 5 minut, zlepší prokrvení a rozjasní pleť. Děláme to krouživými pohyby kolem očí, navíc s použitím oleje nebo tukové smetany. Velmi důležité je také šetrné odlíčení pomocí kosmetiky k tomu určené. Snažte se vyhnout jakýmkoli přípravkům, které obsahují vysoce čistící látky nebo mnoho vonných látek. Pamatujte, že odličovací pohyby by měly být jemné a plynulé, bez napínání pokožky.

Jaký oční krém vybrat a na co si dát pozor?

Dobře, nyní můžeme přejít k třešničce na dortu, tedy očnímu krému, který vždy upravíme podle potřeb naší pleti. Jaké vlastnosti by měl mít dobrý oční krém? A zde věnujte pozornost takovým účinným látkám, jako jsou

oční-krémy