Novoroční předsevzetí, která nám i našemu okolí zlepší život

Novoroční předsevzetí, která nám i našemu okolí zlepší život

Vždy když se ocitáme před posledními dny v roce, máme většinou potřebu uplynulý rok hodnotit. A pak přichází ten moment, kdy si řekneme: " V novém roce bych chtěl/la zhubnout alespoň 10 kilo, chci přestat kouřit, každý měsíc si odložím alespoň 1000 Kč na dovolenou, nebudu jíst tolik sladkého, začnu cvičit a tak dále a tak dále. Kdopak z vás už takové novoroční předsevzetí také před sebe postavil. Většinou to, ale nedopadne podle našich představ a už v únoru je vše přistarém.

My ale pro vás máme úplně jiná předsevzetí. Pohodlně se usaďte a začněte číst.

woman-christmas-sparkler

Být sám sebou

Dnes je úplně jiný svět. Dnes jsme všichni obklopeni technikou. Sociální sítě mnohdy ovládají náš život, aniž bychom si toho byli vědomi. Influenceři, blogegeři, youtubeři i známé tváře mají na naši osobnost obrovský vliv. Jestli alespň v jediném slovíčku se zamyslíte a zastavíte se, že by to tak mohlo být, tak se zamyslete se. PROČ? Přece já jsem na tomto světě za sebe a tak jak vypadám, činy které dělám a tak jak se chovám je to přeci správné. Možná to bude znít velmi snadno, protože to snadné je! Přejete-li si být šťasný/á tak jen prostě buďte. Přejete-li si být úspěný/á, tak buďte. Je vašim cílem být více usměvavý/á, tak buďte. Lidé hledají složitosti za jednoduchostmi. Zkrátka a jednoduše, přejte si, konejte a bude vám splněno. A výsledek se dostaví. Protože konečně budete tady VY a né nikdo jiný.

Žít více přítomným okamžikem

Kdy, když né právě TEĎ. Naše mysl se velmi ráda zabývá tím, co bylo a také tím, co bude. Ale kde je ten přítomný okamžik? Proč odkládáme své činy na: "Až vyrosteš, až bude více času, až bude lepší počasí, až až až." Ale přece TEN správný okamžik nemůže být nikdy jindy než právě TEĎ! Život v přítomnosti se může zdát na první pohled jako samozřejmost. Není tomu tak. Dáme vám pár příkladů a věřte, že se tam také najdete. Když ráno snídáte, nestane se vám někdy, že si říkáte, co nás ten den čeká – takže přemýšlíme o budoucnosti. A co když jíme oběd, to zase přemýšlíme nad tím, že ještě musíme zajít nakoupit, vyzvednout děti ze školky a ze školy, zastavit se za známou (opět budoucnost) a představte si, že když čteme zprávy, abychom zjistili, co se kde stalo, tak se prozměnu ocitáme v minulosti. Jdeme si zaběhat a náš mozek často myslí na to, kdy už to skončí anebo kolik kilometrů nám ještě zbývá (budoucnost). Možná se vám teď zdá, že je těžké žít přítomným okamžikem. Jak to tedy vlastně udělat? Záleží na každém z vás. Postačí si jen tak sednout, zavřít oči a nechat volně plynout tok myšlenek, nebo taková procházka s vašim psem, se rázem změní, když ji neberete jako povinost, ale právě jako možnost být právěď teď s vaším psím kamarádem a vychutnat si to krásné pouto mezi vámi dvěma. Protože kdy jindy, když né právě TEĎ.

Šířit kolem sebe dobro a lásku

Tato doba nás přímo vybízí dělat dobré skutky a rozdávat lásku. Vše je v naší moci. Protože jen my dokážeme změnit svět. Každý z nás má neskutečnou moc a proto nebuďme lhostejní a mnohdy i sobečští. Představte si, že jdete po ulici. Míjíte starou paní, které právě upadla na zem hůl. Prosím, zastavte se a hůl jí podejte. Možná budete zaskočení reakcí paní, která takovou pomoc nebude čekat. Ale veřte, že děláte správnou věc. A pokud paní hůl podáte a usmějete se na ní, právě to je ten moment, kdy se děje velká změna. Vaše jednání zapříčinilo to, že tato stará paní má dnes díky Vám mnohem krásnější den a určitě díky Vašemu dobrému skutku, bude i ona rozdávat kolem sebe radost. I malé věci dělají velké divy. Zkuste rozdávat kolem sebe více lásky, která se bude šířit dále do vašeho okolí, které jí bude opět šířit dále. Nedělejte, že se vás některé věci netýkájí, protože mnohdy právě VY můžete změnit osudy druhých a pomoci jim začít psát novou kapitolu ve svém životě.


Podle čínského kalendáře pomalu končí rok prasete - rok hojnosti, bohatství, pohody a pozitivního naladění. Příští rok nás čeká rok krysy. Kovová Krysa teď započne nový 12-ti letý cyklus, kde všichni máme možnost začít něco nového z čeho budeme čerpat i nadále. Rok 2020 bude náročný na emoce, které se budeme muset naučit umět zpracovávat. Je také ale nastaven na hledání pravých hodnot jako jsou rodina, domov a přátelé. 

Přejeme Vám krásný rok 2020