Největší chyby při použití řasenky? Známe je!

Nejčastější chyby při použití řasenky

Uhrančivý pohled, oči jako ze žurnálu. Také toužíte po pohledu, kterým se pyšní modelky z titulních stran časopisů? Dobrou zprávou je, že krásné řasy můžete mít také. Stačí se vyvarovat chyb, kterých se možná při líčení dopouštíte.

Řasenka je na první pohled velmi jednoduchý nástroj. Malá tuba se štětečkem a požadovanou barvou. Stačí jen nanést na řasy a hotovo. V čem je tedy problém? Ať tomu chcete věřit, nebo ne, i s řasenkou musíte umět zacházet, pokud chcete dosáhnout skvělého výsledku. Na jaké chyby byste si měly dát pozor?

1. Podceňujete odlíčení

Je to automatické jako čištění zubů. Přesto jsou situace, kdy se večer únavou sotva dopravíte do koupelny a na odlíčení už nemáte ani pomyšlení. Nepodlehněte tomu pokušení a pár minut času ještě obětujte. Neodlíčená pleť nemůže přes noc regenerovat, řasy se oslabí a začnou se lámat. Líčíte-li se na večer, platí stejné pravidlo – denní nános líčidel musí nekompromisně dolů. Pozor na to, jaké odličovací přípravky používáte. Pokud obsahují mastnou složku, nemůžete se malovat hned po odlíčení. Raději ještě použijte micelární vodu a smyjte zbytky odličovače. Jen tak bude nová vrstva líčení držet.

2. Řasenka v úctyhodném věku

Víte, že řasenku byste měly měnit každé tři měsíce, nejpozději po půl roce? A teď ruku na srdce, kdo to opravdu dělá... Barva časem vysychá, a jestliže se v ní objeví žmolky, dokonalého nalíčení nikdy nedocílíte. Nemluvě o bakteriích, které se mezičasem vesele množí na kartáčku.

Jste zapomětlivá? Napište si datum otevření maskary do kalendáře, nebo si ho nalepte na samotnou tubu. Prošlou kosmetiku byste neměly používat nikdy, u staré řasenky si ale koledujete o nepěkné oční infekce. Poohlédněte se po nové řasence, ty od nás nevydrží ani měsíc.

10. Nejprodávanější řasenky - výpis

3. Špatně vybíráte a udržujete kartáček

Existuje více typů kartáčků, které v řasence najdete. Liší se tvarem, hustotou štětin, nebo kartáček nahrazuje miniaturní hřebínek. Každé ženě vyhovuje jiný typ, nebojte se experimentovat a zkoušet, který je ten pravý pro vás. Kartáček řasenky po použití vždy umyjte. Opláchněte jej pod tekoucí vodou a otřete odličovacím přípravkem. Zabráníte slepování štětin.

Vzduch je pro řasenku nepřítel číslo jedna. Jakmile jednou řasenku otevřete, barva začne vysychat. Čím víc vzduchu se s barvou setká, tím rychleji a dřív se objeví první žmolky a místo krásných řas budete mít nevzhledný slepenec. Zní to logicky, ne? Ale ruku na srdce, jak jste až doteď vytahovaly kartáček a nabíraly jím barvu? Na pumpování ale jednou provždy zapomeňte! Kartáček raději vytáhněte krouživým pohybem a přebytečnou barvu lehce otřete o okraj tuby. Stejně tak nenechávejte otevřenou nebo špatně zavřenou řasenku.

4. Špatná technika líčení

Jak postupujete při malování? Že si malujete nejdřív horní řasy a pak ty na spodním víčku? Dělá to tak kde kdo, ale hádejte co, je to úplně špatně! Začínejte vždy líčením spodních řas. Proč? Pokud nalíčíte nejprve ty horní, dočkáte se pravděpodobně obtisku barvy, jakmile sklopíte oči, abyste namalovala řasy pod okem. Spodní řasy podložte ubrouskem a použijte menší kartáček, nebo jen špičku klasického. Řasy netahejte, ale pohybujte kartáčkem krouživým pohybem. Na horní řasy přiložte řasenku ke kořínkům řas a pohybujte s ním cik cak, nebo krouživým pohybem. Dívejte se přitom nahoru, řasy se nadzvednou. Nebo můžete zkusit malé příruční zrcátko. To si přidržíte lehce pod úrovní brady, díky tomu budete dobře vidět na všechny tahy štětečkem a nevynecháte žádnou řasu.

mascara-rasenka-chyby

Nepřehánějte to ani s množstvím barvy. Nepotřebujete nanést x vrstev, zbytečně mnoho barvy řasy zatíží a slepí. Spodní řasy si vystačí s jednou lehce nanesenou vrstvou. Horní přetřete maximálně dvakrát. U denního líčení dejte přednost decentní černé barvě řasenky, spodní řasy můžete zkusit namalovat i hnědou. Pokud se ale chytáte na párty, pak se pořádně odvažte a popusťte uzdu fantazie. Modrá řasenka, nebo třeba fialová či zelená vám dodá originální vzhled. A my přidáváme malý tip – barevná řasenka vypadá lépe, když si na spodní linii oka domalujete stejnou barvou linku.

Jak to dělat správně?

Existuje řada zaručených návodů. Tento je jeden z mnoha a každý si může najít ten svůj. Nicméně, základem, jak nedělat chyby, je používat řasenku správně.

Kartáček vytahujte z lahvičky pomalu a jemně s ním zatočte, aby se na něj dostalo optimální množství barvy.

Začínejte vždy spodními řasami. Jinak se stane, že při snaze namalovat ty spodní, sklopením očí si obtisknete ty horní, již nalíčené na kůži. Současně, spodní řasy nemusíte téměř zvýrazňovat. Vhodný je menší kartáček, který jemně zvýrazní jejich kontury.

Při líčení horních řas se dívejte nahoru a snažte se maximálně zklidnit. Díky vhledu vzhůru se řasy nadzvednou. A pokud často mrkáte, stačí pootevřít ústa, jako když se divíte. Opravdu to pomáhá.

Barvu naneste v jedné, maximálně dvou vrstvách. Kartáček nejprve přiložte ke kořínkům a jemně přitiskněte, tím zvýrazníte víčko. Poté jemně táhněte ke konečkům a to buď kroucením, nebo cik-cak pohyby.

A tajný tip od nás - hlavně postupujte v klidu a soustředěně. Žádná z nás přece nechce, abychom měli obtisknutou řasenku na obličeji. A pokud se přece jen tak stane, rozhodně nepoužívejte vlhký tamponek. Naopak, vyčkejte, dokud barva nezaschne a poté ji odstraňte nasucho, například kartáčkem.

Tak co dámy, kterou řasenku z naší nabídky zvolíte? Nebo hledáte produkty pro kompletní líčení očního okolí? U nás prostě nešlápnete vedle!

10. ŘASENKY - komplet