Jak vybrat noční krém?

Jak vybrat noční krém?

Zásobte svou pleť vitamíny a antioxidanty a pomozte jí při noční regeneraci. Nejen proto by noční krém neměl ve vaší kosmetické výbavě chybět.

Dopřejte pleti každou noc výživný koktejl, který jí pomůže s regenerací a dodá jí potřebné živiny. Stačí jen zaběhnout do drogerie a vybrat si. Ale jak, když jsou regály zaplněné kvanty krémů? Poradíme vám, jaké složky má noční krém obsahovat a jak vybrat ten správný pro vaši pleť.

Je pravdou, že v noci během spánku věnuje naše pleť dvojnásobné úsilí, aby se zregenerovala, detoxikovala a získala zpět ochrannou bariéru proti radikálům, znečistěnému ovzduší a celkově, vnějším vlivům, kterým musí pleť čelit.

Krémy určené pro použití před spaním v jednoduchosti často obsahují více změkčujících a zvlhčujících látek olejového původu, které právě s výše zmíněným pomáhají. Přes noc nám tyto lipidy (tuky) nevadí. Některé kvalitní noční krémy navíc obsahují aktivní složky, jako jsou retinoidy (deriváty vitaminu A) či alfa-hydroxykyseliny (AHA), které oceníme při odstranění odumřelých buněk.

Základním pravidlem je skutečnost, že od nočního krému potřebujeme zklidnění, výživu a maximální hydrataci. Díky tomu se ráno probudíme s pletí svěží, hydratovanou a zpevněnou. A nezapomeňte, denní krémy nechte na den. Netrapte svou pleť, podpořte jí!

Jak funguje noční krém?

Ještě než přejdeme k samotnému výběru krému, pojďme se nejdřív s nočními krémy trochu seznámit. Jejich hlavním úkolem je regenerace pleti. Pomáhají s přirozenou obnovou kožních buněk a starají se o to, aby byla pleť odpočatá, svěží, rozjasněná a plná energie.

Ve srovnání s denními krémy mají noční krémy hutnější strukturu, obsahují více tuků a výživných látek. Nikdy v nich nenajdete UV-filtr.

Jaké složky hledat v nočním krému?

Látky obsažené v nočním krému musí podporovat regeneraci a hydrataci pleti. Ve složení krému tak hledejte vždy kyselinu hyaluronovou, která zajišťuje hydrataci pleti.

S regenerací pleti pomohou vitamíny E a C, fungující zároveň jako antioxidanty. Úspěšně pomohou hojit i drobné ranky na kůži. Podobné účinky má také vitamín A (retinol).

Hledejte i vitamíny skupiny- kyselinu listovou (B9) a kyselinu pantotenovou (B5). První jmenovaná zabraňuje předčasnému stárnutí pleti a druhá podporuje obnovu kožních buněk. Další vitamíny ze skupiny B zmírňují začervenání pleti, hyperpigmentaci a nechtěné skvrny na obličeji.

Zapomenout nesmíme ani AHA kyseliny. Jde o ovocné kyseliny, které snese snad každá pleť. Odstraňují odumřelé buňky z pokožky a podporují tvorbu nových buněk. Ceněný je i jejich omlazující efekt. Z AHA kyselin se nejčastěji používá kyselina glykolová podporující tvorbu elastinu a kolagenu. Když vás trápí matná pleť, hledejte v krému kyselinu mléčnou nebo kyselinu mandlovou – pronikají do kožních pórů, hloubkově čistí pleť a umí regulovat i tvorbu kožního mazu.

nocni-krem-jak-vybrat-magazin

Jak vybrat noční krém pro vaši pleť?

Vždy se rozhodujte podle typu pleti, podle vašeho věku a ročního období. Dalo by se říci, že se při výběru krému stačí řídit tím, co je napsáno na kelímku. Každý krém je určen pro konkrétní typ pleti – když si nejste jistá tím vaším, pomůže porada s kosmetičkou.

Neignorujte ani označení nočního krému podle věku, liší se složením. Pro starší pleť bývají krémy hutnější a výživnější, což rozhodně nesvědčí mladé pleti.

Roční období také hraje důležitou roli. Letní noční krémy musí především hydratovat. Mají lehčí texturu, aby moc nezatěžovaly pleť. Žádoucí jsou i látky, které zklidní pleť podrážděnou sluncem. A protože sluníčko patří mezi viníka stárnutí pleti, měl by letní noční krém obsahovat také anti-aging péči.

V zimě naopak volte hutnější, mastnější noční krémy. Pleť je kvůli nepříznivému počasí vysušená a potřebuje kromě regenerace i ochranu.

Při výběru nočního krému nemusíte zůstat u jedné značky. Krém můžete po půl roce vyměnit za jiný. Pleť má skvělou schopnost se adaptovat, proto by používání stále stejného krému mohlo vést k tomu, že byste časem nepozorovala takové účinky.

7 Eveline caviar therapy 60+  7 Ziaja jasmín 50+ vrasky 7 Eveline noční regenerační hyaluronové