Dermokosmetika a pokožka s kapiláry

Výběr správné kosmetiky pro pokožku s kapiláry

Charakteristické pro takovou pokožku jsou rozšířené krevní cévy, často se na pokožce vyskytují zarudnutí s pocitem pálení a svědění. Často se tyto problémy vyskytují na pleti konzumací horkého nebo kořeněného jídla, alkoholu, během kolísání teploty nebo i stresovými situacemi.

Ačkoli kapiláry a zarudnutá místa jsou mnohdy geneticky podmíněné, je i přesto důležité vyvarovat se výběru nevhodné kosmetiky. Jelikož chyby při výběru kosmetiky a její správná aplikaci může vést k závažnějším změnám pokožky, přetrvávajícímu zarudnutí a dokonce i k růžovce.

Lidé, kteří se potýkají s rozšířenými kapilárami, stále více vyhledávají dermokosmetiku. Její úspěch spočívá v účinných látkách, které jsou ve svém složení. 

Co má správná dermokosmetika obsahovat:

  • Extrakt z hroznů a kaštanů, který posílí a utěsní krevní cévy
  • Arnica, pomůže vám zmírnit zánět, zlepšit krevní oběh a tón vaší pokožky
  • Extrakt z lískových oříšků navíc eliminuje negativní účinky UV záření a zabraňuje vzniku nových otoků
  • Ořech uklidňuje podráždění
  • Avokádový olej, olivový olej a bambucké máslo. Avokádový olej je navržen tak, aby jemně přestavěl epidermu a zlepšil její pružnost. Olivový olej a bambucké máslo zklidní a urychlí proces regenerace
  • Vitamíny E, C a B5 ve formě D-panthenolu, které pomáhají v péči. Vitamíny jsou velmi užitečné při podráždění kůže, zarudnutí a svědění. Léčí, regenerují a zvlhčují pokožku. Avšak výše uvedené vitamíny C a E navíc účinně regenerují pokožku, zejména po vystavení UV záření.
  • V případě nadměrného začervenání funguje mandoninový flavonoid - zabrání popraskání a rozšíření krevních cév a zároveň zlepší kvalitu pojivové tkáně.

Při rozhodování o kosmetice pro vaši pokožku si pozorně přečtěte vždy její složení, to vám velmi usnadní výběr nejvhodnější dermokosmetiky.