Jak vybrat krém proti vráskám?

6 spolehlivých tipů, jak vybrat krém proti vráskám

Stárnutí pleti nezastavíme, můžeme ho jen pomalit. Skvělým pomocníkem v tomto boji jsou krémy proti vráskám, neboli anti-age krémy. S jejich používáním se doporučuje začít už v 25 letech, od 30ti let by měly být povinnou kosmetickou výbavou každé ženy. Ještě doma žádný krém proti vráskám nemáte?  Poradíme vám, jak jednoduše vybrat anti-age krém přesně pro vaši pleť!

Co byste měly vědět o krémech proti vráskám

Anti-age krémy zpomalují stárnutí pleti, které se projevuje vráskami nebo stařeckými skvrnami. Neumí nadobro zbavit pleť vrásek, to žádný kosmetický přípravek nedokáže. Berte je spíše jako účinného pomocníka, který bude vyhlazovat stávající vrásky a zároveň bude oddalovat tvorbu nových.

K dostání jsou 3 skupiny anti-age krémů – krémy pro lehké vyhlazení vrásek, krémy pro oddálení tvorby vrásek a krémy pro zpomalení tvorby vrásek. Pokud se nemůžete rozhodnout, na trhu seženete i krémy, které umí všechno dohromady. Stačí jen vybrat ten, který bude vaší pleti sedět. Ale jak na to?

Jak vybrat krém proti vráskám přesně pro vaši pleť?

1. Víte, jaký máte typ pleti?

Většina anti-age krémů je šitá na míru konkrétnímu typu pleti. Samozřejmě seženete i krémy určené pro všechny typy pleti – v tomto případě ale nemůžete očekávat, že poskytnou pleti odpovídající péči.

Jak zjistíte, jestli máte suchou, citlivou, mastnou nebo smíšenou pleť? Poradí vám každá kosmetička. Když se vám k ní nechce, vyzkoušejte jednoduchý domácí test. Umyjte si obličej vlažnou vodou a osušte ho. Po 30ti minutách přiložte na pleť papírový ubrousek a chvíli jej na ní přidržte. Potom se podívejte na ubrousek proti světlu. Když je celý mastný, nepochybně máte mastnou pleť. Když jsou mastné fleky jen v oblasti brady, nosu a čela, máte smíšenou pleť. A jestli na ubrousku nevidíte nic, vaše pleť je suchá.

Problematický může být výběr krému u suché pleti, která je velmi citlivá. Snadno tak může dojít k podráždění nebo k alergické reakci. Proto doporučujeme vždy krém nejdřív vyzkoušet. Když nebudete pozorovat žádnou reakci, můžete ho používat. Ale nic nepokazíte přírodní kosmetikou, u které je riziko podráždění minimální.

2. I věk hraje roli

Neignorujte označení krémů podle věku. Čím je pleť starší, tím hutnější krémy proti vráskám potřebuje. Co je dobré pro zralou pokožku, nemusí být dobré pro mladou pleť. Složení krémů se liší právě podle věku. První anti-age krémy se doporučují používat od 25 let. Fungují spíše jako prevence před stárnutím pleti, proto také mají lehčí texturu, aby zbytečně „nedusily“ pokožku.  Kdežto starší pleť už potřebuje v boji proti vráskám výživnější a hutnější přípravky.

NA PLES  STOP CELULITIDĚ  ZEŠTÍHLUJÍCÍ SÉRA

3. Přečtěte si složení krému

Každý krém proti vráskám musí obsahovat hodně vitamínů, živin a antioxidantů. Zároveň musí poskytnout pleti hydrataci a podporovat její regeneraci.

Co by měl anti-age krém určitě obsahovat? Rozhodně kyselinu hyaluronovou, která má rozhodující roli při zajištění hydratace pokožky - váže na sebe molekuly vody. Dále pak oligopeptidy podporující tvorbu kolagenu, regeneraci pleti a celkové omlazení pokožky. Z vitamínů by neměl chybět vitamín C – ten omezuje tvorbu stařeckých skvrn, a také vitamíny A a E chránící pleť před škodlivými volnými radikály.    

Při výběru krému je dobré i vědět, zda nejste alergická na některou z jeho složek.

Mezi univerzální produkt proti vráskám je oblíbená Kyselina hyaluronová od Eveline.

4. Zaměřte se i na poskytnutí kompletní péče

Při používání anti-age krémů nezapomínejte ani na běžnou péči o pleť. Věnujte stejnou pozornost čištění pleti i používání běžných krémů, na které jste zvyklá. Neuškodí upravit také jídelníček a více se zaměřit na zdravou stravu. Stav naší pleti totiž ovlivňuje i jídelníček.

vrasky-obrazek-blog

5. Volte krémy od známých značek

Láká vás vyzkoušet krém od nějaké málo známé značky? Patrně největším lákadlem v takovém případě je nízká cena výrobku. Ale pak nemůžete od krému čekat zázraky, rozhodně tady neplatí „hodně muziky za málo peněz.“

Raději kupte kvalitní, dražší krémy od známých značek. Budete mít jistotu, že výrobek obsahuje skutečně to, co je uvedeno na obalu. Navíc mají tyto krémy i certifikáty kvality.

6. Vybírejte i podle svého zaměstnání

Ženy pracující v kanceláři by měly používat jiné krémy než ženy pracující venku. Jedním z viníků stárnutí pleti je slunce. Proto pokud trávíte pracovní dobu vesměs na slunci, musí váš krém proti vráskám obsahovat UV-filtr.

Když si nebudete jistá, který krém zvolit, poraďte se s kosmetičkou. Je to mnohem lepší, než zkoušet krémy na doporučení kamarádek – každá z vás má jinou pleť a co vyhovuje jedné pleti, nemusí vyhovovat té vaší. Krém proti vráskám byste měly vybírat vždy podle:

  • vašeho typu pleti
  • vašeho věku
  • podle složení, aby obsahoval hodně živit, hydratační složky, antioxidanty a vitamíny
  • a podle značky krému – kvalita hraje u krémů proti vráskám rozhodující roli

9. NA VRÁSKY - produkty - kategorie - blog