Jak vybrat řasenku?

Věřte mi, kvalitní řasenka náš pohled může zvýraznit, podtrhnout ale taktéž špatný výběr řasenky může vše zkazit A proto jsem pro vás sepsala článek na téma řasenky a jak ji správně vybrat.

Řasenka, rtěnka a BB krém, to jsou tři základní pilíře kosmetické výbavy každé ženy. Právě tyto tři věci nás zachrání ve chvíli, kdy není času nezbyt. Jejich použití je rychlé a výsledek dokonalý. Aby tomu tak skutečně bylo, je zapotřebí věnovat pozornost jejich výběru. Dnes poradíme s prvkem, který je často opomíjen, avšak vaši pozornost si zaslouží.

Je těžké najít řasenku, která Vám vyhovuje ve všech směrech. Základem je, uvědomit si, jaké máte řasy a jakého výsledku chcete dosáhnout v případě využití vaší řasenky. Toužíte řasy dokonale natočit, esteticky prodloužit, dodat objem nebo je jen zvýraznit při cestě na párty? To je základ, od kterého se odpíchneme. Nejprve si dobře prohlédněte nenalíčené řasy. Jejich vlastnosti, resp. tvar, délka a kvalita rozhodují o tom, jakou řasenku potřebujete. Máte řasy krátké? Pak je tu prodlužující řasenka. Prořídlé řasy potěší objemová řasenka, a jestli jste hrdou nositelkou dlouhých řas, volte řasenku, která je natočí. Všechny řasenky by měly zvládnout všechny tyto funkce, ale pokud vaše řasy některou péči potřebují více, je dobré vyhledat i odpovídající řasenku.

Pokud máte citlivé oči, nebo nosíte kontaktní čočky, mohly by být ty pravé pro vás tzv. soft řasenky. Dobře zvažte i to, zda potřebujete voděodolnou variantu.

rasenky-evelio-magazin

Kartáček řasenky

Mnoho žen stále neví, že rozdílné tuby řasenek mohou skrývat také rozdílné kartáčky. Ty se liší velikostí, tvarem i typem a hustotou štětin. Výběr toho správného typu kartáčku nikdy nepodceňujte, je zásadní pro správné nanesení barvy na řasy. Se špatně zvoleným kartáčkem se žádného zázračného výsledku nedočkáte.

S velikostí je to vcelku snadné. Když zvolíte příliš malý kartáček, zbytečně prodloužíte dobu nanášení barvy, tím také stoupá riziko chyb. Příliš velký kartáček velmi znesnadní manipulaci, hůře se s ním dostanete k řasám u očních koutků a podstupujete zbytečné riziko, že se kartáčkem umažete. Ideální je tedy zlatá střední cesta. Kartáčky středních velikostí, s hustými štětinami a špičkou na konci jsou nejvhodnější ke každodennímu líčení.

Tvar kartáčku vybírejte podle toho, jakého výsledku chcete dosáhnout. Hustý kartáček s jemnými štětinami poslouží ke zvýšení objemu řas. Užší a špičatější kartáček si vyberte pro prodloužení. Kdo chce řasy prodloužit a zároveň natočit, měl by hledat kartáček spirálovitý. S kuželovitým kartáčkem lépe dosáhnete na řasy u vnitřního koutku oku.

Speciality pří péči o řasy

Každodenní líčení je rutina, čas od času ale přijde ta správná chvíle na experimenty a trochu té fantazie. Od toho jsou tu řasenky se speciálními efekty. Mezi ty le zařadit například oboustranné řasenky, nebo barevné.

Zatímco na běžné líčení byste měli sáhnout po černé nebo hnědé barvě, na party či jiné setkání s přáteli se barev bát nemusíte. Nezapomeňte ale barvě řasenky přizpůsobit i zbytek líčení. Např. modrá řasenka vypadá skvěle, jestliže si na horním víčku domalujete stejnou barvou linku. Takže, nebojte se experimentovat třeba i se řasenkou.

Cena řasenky hraje roli

Nekupujte podezřele levné řasenky, jejich cena je vykoupena horším složením. Na druhou stranu ale není nutné se rozhodovat jen podle ceny, dražší neznamená automaticky lepší. A pod toto se já osobně podepíšu. Mě sedí například řasenky od Eveline, které jsou cenově opravdu pro každého.

Neutrácejte zbytečně ani za větší zásobu řasenek. Bohatě stačí jedna na denní nošení a druhá, např. barevná, na speciální příležitosti.  Jednou otevřená řasenka rychle podléhá zkáze, vysychá a na kartáčku se množí bakterie. Vyměnit za novou byste ji měli nejpozději po půl roce, nejlépe však každé 3 měsíce.

Výběr řasenky je důležitý, ale pro dokonalý výsledek si osvojte také správnou techniku a postup líčení. Řasy malujte dlouhými pomalými pohyby. Kartáčkem vždy musíte kroužit, řasy nikdy netahejte. Nanášejte nanejvýš dvě vrstvy, jinak řasy ztěžknou a slepí se. Nejprve namalujte spodní řadu řas, poté horní. Řasy na vrchním očním víčku barvěte z obou stran. Nekompromisně vyhoďte prošlé řasenky, pečlivě čistěte kartáček po každém použití. Kartáčkem v tubě v žádném případě nepumpujte, jen ho jemně vytáhněte krouživým pohybem a lehce otřete přebytečnou barvu o okraj. Nezapomínejte ani na každodenní odlíčení.

Doporučuji z naší nabídky řasenek:

 3. Řasenka BIG VOLUME 3. Řasenka ULTRA VOLUME 3. Řasenka VOLUME EXPLOSION