Jak si správně mýt vlasy?

Lámete si hlavu, jak často si vlasy mýt, jaký šampón je právě pro vás ten pravý či jak jej správně spláchnout z hlavy. Pokusíme se vám právě na tyto dotazy kvalifikovaně odpovědět.

Věřte mi, správně umyté vlasy patří k základu dobrého účesu a prospívá to i jejich kvalitě a životnosti. Vlasy se méně třepí, jsou přirozeně lesklé a plné života.

Na začátku cesty ke krásným vlasům je rozhodně správné mytí. Poradíme vám, jak často a čím si je mýt, i jaké používat produkty.Na začátku cesty ke krásným vlasům je rozhodně správné mytí. Poradíme vám, jak často a čím si je mýt, i jaké používat produkty.Různé typy vlasů vyžadují různé druhy péče a jsou rozhodující také pro správnou volbu šamponu. Pokud máte vlasy jemné, zplihlé, nebo mají tendenci se více mastit, doporučila bych umývat vlasy častěji. Pokud máte husté, suché, porézní vlasy, stačí je umýt dvakrát týdně, vždy záleží na vašem pocitu

Nezapomeňte však, že různé typy vlasů vyžadují různé druhy péče a jsou rozhodující také pro správnou volbu šamponu. Pokud máte vlasy jemné, nebo mají tendenci se více mastit, doporučím vám umývat vlasy častěji. Pokud máte husté, suché, porézní vlasy, stačí je umýt dvakrát týdně, vždy záleží na vašem pocitu.

proč mýt vlasy DVAKRÁT?

Možná se vám to nebude zdát, ale přední odbornice doporučují mytí vlasů na dvakrát. Ptáte se proč?

Při prvním mytí vlasů se z nich smývá nečistota. Té se musíme v prvé řadě zbavit. Šampon stačí do vlasové pokožky vmasírovat krouživými pohyby a postupně umýt jejich celou délku. Nikdy nedrhnout a neumývat vlasovou pokožku přímo nehty, mohlo by dojít k poškození pokožky. Pro omytí následně užívejte vlažnou vodu.

Druhé mytí je stejně důležité jako první, osobně bych tvrdila, ještě důležitější. Vlasy se při něm otevírají a dochází k vymývání nečistot zevnitř, přičemž právě díky tomu získávají vlasy na objemu a čistotě. Vlasy jsou umyté ve chvíli, kdy odtéká již jen čistá voda. Na pokožce a ve vlasech nesmí zůstat žádný zbytek šamponu.

myti-vlasů-magazin

Jak správně mít vlasy? Víme, jak na to!

Mýt či nemýt, to je oč tu běží. Nebudeme lhát, že v dnešní době je těžké se vyznat. Z jedné strany slyšíte, že byste neměli používat šampon vůbec. Naopak, odjinud slýcháme, že šampon a kondicionér je základ! Jak to tedy je?

Než se pustíme do mytí, z naší nabídky doporučuje oblíbené doplňky vlasové kosmetiky Curapil. Máme na ně jen ty nejlepší reference.

1. Myjte si vlasy ve správný čas

Umývejte své vlasy dvakrát týdně, ale pokud je potřeba klidně i vícekrát. Je to o pocitu. Záleží také na prostředí, ve kterém se pohybujete. V přírodě vydržíte s "čistou hlavou" déle než ve městě, kde k rychlejšímu maštění vlasů přispívá znečištěné ovzduší. Nicméně, vždy je to o mnoha faktorech, které na vaše vlasy působí. Naslouchejte jim, teprve pak poznáte své vlasy dokonale.

2. Voda, voda a zase ta voda

V úvodu vlasy pořádně propláchněte čistou vodou. Vodou totiž spláchnete největší část nečistot, věřte mi. Teprve poté nasaďte kosmetické přípravky. Dopřejte vlasům náležitou péči a využijte v maximální možné míře právě vodu.

3. Vše důkladně smyjte z vlasů

Často se na to zapomíná, ale důkladny smytí šamponu je základ. Vsaďte na vlažnou vodu, šampon nenechávejte dlouho působit. Vlasům tím nepomůžete, ba naopak. Mohou vás následně překvapit druhý den suché lupy.

4. Proč hledat správný hřeben?

Při správném postupu by mokré vlasy neměly být zacuchané. Nicméně, praxe mluví asi trochu jinak.Jestliže vás často zacuchtané vlasy trápí, pak sáhněte po speciálních hřebenech, které jsou určeny k rozčesávání. Rozhodně váš vlnitý porost netrhejte běžným hřebenem.

5. Nezapomínejte na následnou péči o vlasy

Balzám nebo kondicionér na vlasy nepovažujte za zbytečnost. Ba naopak, najděte si ten, který vám bude vyhovovat. Aktuáním trendem je používání rostlinných olejů z exotických květin a ořechů. Aplikují se na suché i na mokré vlasy, můžete si z nich udělat i zábal, nechat působit do rána a pak umýt.

6. Hlavně dosucha!

A rada na závěr - NIKDY nechoďte spát s nevysušenými vlasy. Proč to nedělat? Důvod je jednoduchý, můžete si přivodit migrénu nebo potíže s krční páteří. Vlasy netřete o sebe ručníkem, ať je nepotrháte. Zabalte je do froté ručníku a nechte vodu do něj postupně nasáknout. Teprve pak se pusťte do sušení a fénování, ideálně za pomoci studeného vzduchu. Následně ještě min. 15 minut vyčkejte, aby vám účet nezplyhl.

A nezapomeňte, pro průměrného člověka je dostačující mýt si vlasy obden nebo každé dva tři dny. Neexistuje však jednoznačné pravidlo, proto jim naslouchejte. Jedině tak budete spokojení!

Curapil vlasová kosmetika   RYOR urychlovač růstu vlasů   Curapil šampon