7 tipů jak hydratovat pleť nejen v létě!

Hydratace pleti má svá pravidla

Snad každá žena dnes touží po krásné a bezchybné pleti, ale ne každá o ni správně a pravidelně pečuje, což je s postupujícím věkem samozřejmě viditelné. A pokud se o pleť dobře nestaráme v létě, je dehydratace nejvíce viditelným defektem. I při sebelepší genetické výbavě je špatně opečovávaná pleť rozpoznatelná.A přitom občas stačí jen tak málo. Nepodceňte výběr kvalitních produktů na hydrataci pleti.

VÝZNAM HYDRATACE PŘI PÉČI O PLEŤ

Pro správné fungování většiny tkání a buněk je nezbytný dostatečný obsah vody. To je základ všeho a proto myslete při péči o pleť i na kvalitní hydrataci. Lidské tělo, a také kůže, totiž obsahuje až 70 % vody. Pokožka představuje nejsvrchnější vrstvu kůže, která je mimo jiné tvořena vrstvou neustále se obnovujících buněk a je důležitou ochranou organismu před vlivy okolního prostředí. Přičemž je známo, že v případě dehydratace, nemůže docházek k obnově a plnění funkcí v podobě ochranné bariéry. A jak se dehydratace pokožky projevuje? Typická je suchost, zarudnutí a snadné popraskáním, pleť je zvýšeně citlivá k vnějším vlivům včetně dotyku či zranění. Hydratace pleti je tak důležitá pro všechny typy pleti bez rozdílu.

O kondici pleti z velké části rozhoduje správná výživa a také dostatečný přísun tekutin. Nezdá se to, ale o pleť je potřebné pečovat nejen zvenčí, ale i zevnitř. Za ideální zdroj je považována kvalitní pramenitá voda a také bylinné a ovocné čaje. Já vám doporučím bez cukru i dalších sladidel. Jen voda, nic víc. V této souvislosti je však třeba připomenout – ve chvíli, kdy pociťujeme žízeň, je už pokožka dehydrovaná. Pijte s předstihem, často v menším množství. Ostatně, ani rostlinám neprospívá, když je zalíváte nárazově 1x za týden, na to pamatujte. Proto je nutné myslet na prevenci a dodávat tekutiny tělu v předstihu, aby stav žízně vůbec nenastal.

co je příčinou dehydratace pleti

Faktorů, které mají negativní vliv na stav pokožky, je celá řada. K těm hlavním patří životospráva (především pak jídelníček a pohyb), stres a stav ovzduší ve kterém žijeme. Kombinace těchto negativních faktorů vede k tomu, že pokožka ztrácí svou přirozenou ochranu a předčasně stárne. A samozřejmě, dochází k její dehydrataci.

jak vybrat produkt na hydrataci pokožky

Kromě vnitřní optimální výživy a hydratace je předpokladem úspěchu krásné pleti především kvalitní hydratace dodávaná zvenčí. „Ženy často dělají zásadní chybu, když ve snaze vylepšit stav své suché pokožky opakovaně nanášejí na pleť vrstvy hutných mastných krémů, což následně způsobuje ucpávání pórů." A proto si tuto větu vytiskněte a myslete na ni při výběru vhodných produktů.

Produktů určených pro hydrataci kůže je na trhu ohromné množství. Některé fungují trochu, jiné vůbec. Najdou se však i takové, na které nedají dopustit uznávaní odborníci. Teď už se jen v nabídce vyznat.

evelio-hydratace-pleti-magazin

osvědčené metody hydratace pleti

1. správný pitný režim

Pokožku musíme hydratovat nejen zvenčí, ale i zevnitř, jak jsme již uvedli výše. Pitný režim je, co se týče hydratace pleti, absolutně nezastupitelný. A nezapomínejte na to! Pokud budete dodržovat správný pitný režim, pokožka bude perfektně hydratovaná. Pijte jen čistou vodu, maximálně obohacenou o pár kapek citronu. Případně čaj či ovocné nebo zeleninové šťávy. To je pro hydrataci nejlepší. Denně pak vypijte 2-3 litry čisté vody.

2. Fantastické účinky olejů

Možná budete překvapení, avšak právě olej může být zajímavou alternativou ke krémům. Oleje jako olivový, arganový, kokosový, makadamiový, růžový, jojobový a podobně se v obrovských množstvích využívá v kosmetickém průmyslu, i v bio podobě. Tak proč je nevyužít jako základ hydratace pleti. Pro své účinky se mnohé z nich používají i jako uklidnění aknózní a podrážděné pleti.

3. Bambucké máslo

Slyšeli jste již někdy něco o bambuckém másle? Pro jeho silnou regenerační a protizánětlivou schopnost se často používá k léčbě kožních onemocnění, akné a ran. Po nanesení rychle vsákne a silně a dlouhodobě hydratuje pleť. Což je v případě dehydratované pleti velmi žádoucí.

4. zázrak jménem Aloe vera

Šťáva z této vzácné rostliny se celé roky využívá jako výživový doplněk, avšak jeho příznivé vlivy na pleť nejsou o nic méně známé. Aloe vera vyhlazuje a zjemňuje pleť, ať už jde o akné, vrásky, dokonce i jizvyZkuste spolu s námi zázrak v podobě aloe vera gelu.

5. překvapivé Avokádo

Využívá se v podobě přírodní masky jako účinný čistič pleti, přičemž ji nevysouší, právě naopak, hydratuje. Také působí protivráskové a regeneračně. No nezní to skvěle?

6. NEZNÁMÁ JojobA

Plod stromu jojoba se využívá na výrobu vzácného jojobového oleje, který obsahuje látky podobné těm, které produkuje naše tělo. Po vsáknutí působí hloubkově a hydratačně. Poohlédněte se po produktech s obsahem jojoby i vy...

7. Extra panenský olivový olej

Kupujte si jen 100-procentní extra panenský olivový olej, ze všech druhů nejméně rafinovaný, protože se v něm zachovává většina antioxidantů. Pokapejte si jím dušenou zeleninu i saláty. Jde o výborný způsob, jak vyživit pleť zevnitř. Zkusili jste již někdy olivový olej?

Prohlédněte si naši nabídku hydratačních pleťových krémů. A pokud si nevyberete z naší široké nabídky, zkuste z našeho partnerského eshopu například kosmetiku LR.

hydratační-pleťové-krémy1