Věděli jste, že nehty o nás mnoho poví?

Pár rad a tipů jak získat krásné nehty a hebké ruce

Asi určitě pro vás nebude nic překvapivého, když napíšeme, že NEHTY jsou vždy první, čeho si na nás ostatní všimnou. Možná ale už nevíte, že stav našich nehtynehtů nám mnohdy napoví mnohé o o našem zdraví! Pojďme se tedy společně podívat na naše nehty hlouběji.

Nehty vyrůstají z lůžka, které se nachází pod základnou nehtu. Kousek živého nehtu, který je někdy vidět, se nazývá půlměsíc. Za pouhý jeden měsíc vyroste nehet až o 4 mm. Pokud je naše zdraví narušené nebo pokud má naše tělo vnitřní trápení, naše nehty se nám lámou objevují se na nehtu rýhy nebo bílé skvrnky.

Podívejte se na svůj nehet blíže a zaměřte se na linii nehtu. Pokud jsou linie na nehtu podélné, může to být znamení, že se živiny v trávícím traktu špatně vstřebávají. Pokud jsou linie příčné, znamená to špatná výživa. Máte-li na nehtu prohlubně či nerovnosti, jedním z příznaků může být lupenka či artritida. Jak si můžete sami pomoci? Úplně nejsnadnější cestou je detoxikace těla. Pozměňte jídelníček, naordinujte si zdravější jídla, bylinkové čaje a po pár týdnech se mělo vše srovnat.

Všimněte si také barvy nehtu. Téměř bílé nehty s tmavým okrajem nám říkají - pozor na játra! Je-li barva nehtu naopak více načervenalá, měli bychom si dát pozor na červené krvinky! Žluté nehty značí plísňovou infekci nebo také porucha štítné žlázy či žloutenka. Jak si sami pomůžete v tomto případě? Tak nehledejte žádnou alchymii, ale vyhledejte ostropestřec mariánský, který má pozitivní vliv na funkci jater. Tuto bylinu najdete často jako olej nebo sušenou bylinku.

Mnohdy si často stěžujeme na lámavost a křehkost nehtů. Tady dostáváme signál, že má tělo nedostatek aminokyseliny methioninu ale i zinku. Tyto látky doplníme eveline-cosmetics-nail-therapy-nehtový-kondicionérnapříklad tím, že do svého jídelníčku zařadíme ryby, ořechy, mladý ječmen nebo chlorelu. Také výborným pomocníkem na lámavost nehtů je určitě výživový kondicionér na nehty Eveline cosmetics. Pravidelným používáním se nehty zpevní a posílí.

Nakonec malá zajímavost.

Každý náš prst je určitý orgán v těle :

  • Palec = mozek a lebka
  • Ukazováček = plíce
  • Prostředníček = tenké střevo
  • Prsteníček = ledviny
  • Malíček = srdce