Jak na správné čištění pleti?

Přemýšleli jste nad tím, proč máme stále v kosmetice čím dál více "vymožeností?" V době mé babičky, byla NIVEA a mandlový krém a to bylo vše a možná ještě INDULONA a jelení lůj :). Pak přibývaly a přibývaly produkty. Byly různé pleťové tonika, různé odličovací mléka, byly na výběr různé pleťové krémy a dnes? Dnes je úplně všechno. Máme micelární odličovací vody, odličovací pěny, odličovací mléka, séra na pleť, různé druhy pleťových krémů, masky, peelingy další a další.

Nedávno jsem byla s odpornicí kosmetičkou, abych nasbírala další nové zkušenosti a informace a zrovna jsme probíraly správné čištění pleti. A ona mi říká:" Já doporučuji takovou tří krokovou péči o pleť, kterou zvládneš ráno i večer. A věř mi, že tvá pleť se ti za to odmění." Tak jsem si tento postup vyslechla a vlastně jsem zjistila, jak je potřebný novodobý vynález zvaný ČISTÍCÍ PĚNA.

1.Krok: Čistící pěna

Takže nejprve si vyčistíte obličej čistící pěnou. Do dlaně si nanesete chomáček pěny a uděláte si příjemnou obličejovou masáž, která vám zároveň odstraníčistící-pěna hlavní nečistoty z pleti. A pokud máte sonický kartáček, tak jej určitě právě na čištění s pěnou použijte. Vyčistíte tak pleť dokonaleji. Poté opláchnete obličej a osušíte ručníkem.

 

 

 

 

 

 

micelární-tonikum

2.Krok: Micelární voda

Pak sáhnete po odličovacím toniku. Může to být cokoliv: micelární voda nebo tonikum. Pleť dokonale očistíte tak, aby tampónky byly při posledním čištění dokonale čisté.

 

 

 

 

 

 

3.Krok: Pleťový krém + oční krém

No a posledním krokem je nanesení pleťového krému a očního krému. Produkty budou dokonale fungovat, jelikož jsme pleť správně připravily. Pleťovýpleťový-krém krém není vhodné nanášet v oblasti očního okolí a proto vám píšu, o očním krému. Oční krém má totiž zcela jiné složení a je určen právě pro jemné oční okolí. Pleťový krém jemně rozetřete.

 

 

 

Oční krém naopak zapracujte bříšky prsteníčků. A proč zrovna bříšky prsteníčků. No to proto, že v tomto prstu máme nejmenší cit a proto budeme k očnímu okolí velice jemné (tohle jsem mimochodem vůbec nevěděla :), to máme právě od chytré kosmetičky Jany :) ).

oční-krém_1

Tento tří krokový model provádíme ráno i večer. Ráno samozřejmě použijeme dále i make-up pokud jsme zvyklé. A abych nezapomněla je dobré také použít jednou za týden peeling, pleťovou masku, pleťové sérum, ale o tom až jindy :). A věřte mi, že tato metoda čištění pleti dělá skutečně divy. Od té doby mám pleť bez neduhů a je krásně čistá, hebká a zářivá. 

PS: A víte tedy vlastně proč se v kosmetice stále objevují nové a nové produkty? Je to snadné. Mění se nám životní prostřední, životní styl a mnoho dalšího a proto už nemůžeme zůstat jen u mandlového krému :).

Vaše Petra z evelio❤️