Výběr správného parfému

Že si někdy nevíte rady s výběrem správného parfému? Nejste určitě sami. Vytvořili jsme krátký návod, jak si vybrat ten ten správný parfém.

parfémy

  • Jak správně vybrat parfém

Jedině zkoušením. Řiďte se vlastním vkusem. Pokud nemáte žádnou představu o budoucím parfému, klidně si nechte poslat domů vzorky parfémů z naší nabídky a zkoušejte a zkoušejte.. Parfém v kontaktu s vaší kůží voní úplně jinak než u vaší kamarádky. Nezkoušejte najednou více než ze 2 až 3 parfémů. Čich se unaví a pak už vlastně ani nevíte, která vůně se vám líbí či nelíbí. Parfém mějte na sobě celý den, vnímejte jak se tóny parfému mění a jak se cítíte vy!

  • Proč vlastně parfém voní na každém jinak

Každý člověk má svou osobní vůní nebo-li své vlastní pH. Mnohdy hodnota pH je ovlivněna mnoha faktory, jako například strava, způsob životního stylu, vaše zvyklosti, ale také i biologické změny a tím jsou vaše hormony. A to vše způsobí, že parfém stejný parfém voní vždy na každém jinak.

  • Pyramida přísad parfémupyramida-přísad-parfému

Hlava parfému: Jedná se o první dojem z parfému, který je vnímán bezprostředně po aplikaci. Úkolem je harmonicky připravit parfém na úvod do další kompozici - srdce. Právě hlava parfému vytváří prvotní dojem celého parfému, proto je velmi důležitá. Většinou je svěží, květinová, ovocná nebo citrusová

Srdce parfému: V druhé fázi přibližně za 1-5 minut se rozvine srdce parfémů. Jedná se o středně prchavé látky, které už diky vašemu ph vytváří na vás určitý dojem.

Základ parfému: Základ voňavé pyramidy je to, co zůstane na pokožce nejdéle. Je vnímán již po 30 minutách od aplikace parfému a jeho úkolem je naladit a vytvořit harmonické spojení s kůží 

  • Kam je nejlepší parfém aplikovat

Parfém aplikovaný na šíji, zápěstí, předloktí a za uši voní nejvýrazněji a nejsilněji. Je to tím, že na těchto místech je tenká kůže a pulzuje zde krev, takže jsou teplejší a parfém se lépe odpařuje. Coco Chanel prohlašovala, že by si žena měla nanášet parfém na ta místa, kde si přeje být líbána.

  • Poslední co vás jistě bude zajímat je rozdělení parfémů

1) ParfémObsahuje nejvyšší koncentraci vonných složek: 15-30 % vonného extraktu rozpuštěného ve vysoce kvalitním 96% lihu

2) Parfémovaná voda (edp, eau de parfum) - je to nejpopulárnější koncentrace vonných složek, protože má ideální poměr mezi kvalitou a cenou. Obsahuje 10 - 20% vonného extraktu v 85-90% lihu

3) Toaletní voda (edt) - Obsahuje 4-10 %  vonných složek rozpuštěných v 80 až 90% lihu. Ve srovnání s parfémovanou vodou ztrácí toaletní voda na bohatosti složení, ale zároveň je vhodnější pro denní použití nebo do práce.

A nyní už vše víte a stačí si jen vybrat ten správný parfém