Jak si udržet dlouhotrvající opálení?

Chcete si prodloužit opálení? Zkuste naše triky!

Podařilo se vám velmi pracně na sluníčku nachytat vytoužený bronz? Pak je čas se zamyslet, jak si opálení udržet. Nedoporučuji se smířit s tím, že za pár týdnů opálení zmizí. Naopak, sepsali jsme pro vás pár osvědčených tipů, jak si opálení dlouhodobě udržet.

Co si budeme, opálená pleť je velmi krásná, mnohdy sjednotí různé nedostatky, jako například pigmentové skvrny či strie. A v našich končinách pak působí často až exoticky, že? Myslete však i na to, že základem je ochrana pleti při opalování - vsaďte na kvalitní opalovací krémy a poopalovací péči.

Jaká pravidla tedy při dlouhotrvajícím opálení dodržovat? A co dělat, aby vám to opálení opravdu dlouho vydrželo? Neváhejte a vrhněte se do čtení.

1. Kompletní očista pleti

Pravidlo, které platí jak před opalováním, ták následně při poopalovací péči o pokožku. Nedoporučuji a nabádám - nepoužívejte parfémy a nejlépe odstraňte i make-up. Díky tomu a aplikaci opalovacího krému,. vaše tělo získá krásné opálení a současně - podpořít tvorbu vitamínu D. Ten je mimo jiné zásadní pro naše kosti i klouby.

2. Bez peelingu ani ránu

Jestliže chceme udržet své opaléní, možná se budete divit, ale peeling je ta správná cesta. Ono totiž už opravdu dlouho neplatí, že vám peeling opálení odstraní. A co více - někteří prý dokonce omezují koupele a sprchování. Tak takhle ne!

Pro správné udržení zdravého opálení je třeba začít peelingem, a to celého těla. Jakmile pleť očistíme, stačí namazt tělo mlékem po opalování či přírodními oleji. Na co pak myslete - peeling je totiž ideální aplikovat pouze dvakrát, maximálně i třikrát týdně.

3. Myslete na poopalovací péči

Jestliže už jste opálení, přichází čas myslet na krémy a oleje, kterými budete pokožku promazávat. Tyto produkty by měly být zaměřeny na péči a ochranu opálené pokožky. Ideální je jejich použití právě v noci, kdy mohou dlouhodoě působit. Stačí si jen vybrat z široké nabídky těchto produktů. A já doporučím, myslete na složení.

Ještě se vrátím k problematice opalovacích krémů. Pokud tápete, jak opalovací krém vybrat, nakoukněte k nám do blogu.

prodlouzeni-opaleni-magazin

4. Vyvarujte se umělému sluníčku

Pokud jste bronzově opálení ze sluníčka,zapomeňte na solárium. Sluncem opálená pleť sice lépe absorbuje UV záření, které je v soláriu daleko více intenzivnější než na slunci, ovšem solárium efekt bronzu pouze podpoří a zároveň vaši bronzovou pleť velmi nežádoucím způsobem vysuší. Nedílnou součástí je i vliv na předčasné stárnutí pleti. A to přece žádoucí není, co myslíte?

5. Hydratace zvenku i zevnitř

Jestliže už používáme krémy, hydrataci doporučuji zavést i zevnitř. Pitný režim při pobytu na slunci v létě je stejně důležitý, jako ochrana před UV zářením. Bez nedostatečné hydratace totiž pokožka „sesychá“, šupinkatí a rovněž opálení ztrácí své rovnoměrné zabarvení.

Pijte, ideálně čistou vodu,, kolik jen snesete a je jedno, zda tou budou klidně i tři litry tekutin. Neplatí to samozřejmě o alkoholu či kávě, která je močopudná. Velmi ideální jsou zejména neperlivé minerálky, džusy a také neslazené čaje. Pokožka poté zůstane naprosto zdravá, pružná a bude se rovněž pomaleji sloupávat, díky čemu si své opálení udržíte mnohem déle. 

CISTENI PLETI - magazin

6. Beta-karoten? Proč na něj myslet?

Tvrdí se, že betakaroten (provitamin A anebo žlutočervené barvivo) může pomoci opalování a také jeho udržení. Ano, napomůže rovnoměrnějšímu opálení, avšak na délku opálení tento vitamín vliv nemá. Díky betakarotenu jste však podpořili obranyschopnost organismu a také se chránily před vznikem rakoviny – zejména toto jsou jisté účinky betakarotenu. A proto na něj vždy před odjezdem na dovču či dlouhodobém slunění, myslete.

A jaké další tipy a triky znáte? Dejte nám vědět! Rádi článek doplníme.