Jak se správně nalíčit? 7 základních tipů...

Jak se správně líčit?

Každá žena stráví před zrcadlem denně i několik dlouhých minut. I když se však líčí prakticky denně, mnohé v tom stále nejsou přebornice. Dokonce ani ženy, které se líčí prakticky od patnácti let nebo v dnešní době i mnohem mladší dívky, nejsou v líčení přebornicemi. Jelikož ale dokonalé líčení stojí za vyšším sebevědomím, měla by každá žena vědět, jak na dokonalé líčení jako z fotografií. Pojďme se proto naučit, jak se namalovat co nejlépe, aby se za námi otočila nejedna mužská polovička.

Aby byl make-up krásný, měl by být především přirozený. Přirozeného vzhledu však nedosáhnete v případě, že bude pleť nehezky vysušená. Před každým líčením je proto nutné očistit pleť od předešlého make-upu a stínů. Ideální je na to odličovadlo nebo pleťová voda v bio kvalitě, které dnes používají mnohé celebrity.

Po očištění pleti přichází na řadu hydratace (máme pro vás originální článek na toto téma). Právě hydratace je opravdu důležitá, ale používání krémů přizpůsobujte ročnímu období. V zimě se nedoporučují krémy, které obsahují velké množství vody. Vhodné jsou v chladnějších měsících krémy spíše vyživující, nikoli přímo hydratační. Pokud však budete dodržovat hydrataci před každým nanášením make-upu, nebudete svou pleť nijak zatěžovat ani jí nijak ubližovat. 

Líčím se podle tvaru našeho obličeje

Než se pustíte do líčení, je důležité poznat svůj obličej. Máte ho hranatý, kulatý nebo oválný? Nebo snad polodlouhý? Tvar obličeje každé ženě prozradí, jak by se měla správně líčit a co jí bude slušet.

1. Když jste majitelkou obličeje do srdíčka

Pokud máte takzvaný srdčitý obličej, tudíž pokud je širší v oblasti čela a směrem dolů se zužuje, měli byste vsadit na zesvětlovací make-up, který budete nanášet v okolí brady. Tím dojde k jejímu optickému rozšíření. Tmavý odstín make-upu se zase nanáší do okolí spánků a tváří, kde je obličej širší.

2. Když jste majitelkou hranatého obličeje

Jste majitelkou spíše hranatého obličeje? Tedy obličeje, který je široký především v úrovni čela, brady a také uprostřed? V takovém případě byste měli vsadit na tmavší odstín make-upu, který budete nanášet po stranách čela a také podél hrany dolní čelisti. Doporučujeme na rty nanášet růž, který obličej trochu zjemní i přes jeho hranatý tvar.

3. Když jste majitelkou oválného obličeje

Oválný obličej je pravděpodobně nejdokonalejší. Důvodem toho jsou jeho proporce, které jsou naprosto symetrické. Díky svému tvaru obličeje nemusíte používat prakticky žádný zesvětlující make-up ani konturovací tužky. Máte dokonce zelenou v experimentování s líčením.

4. Když jste majitelkou kulatého obličeje

Pokud máte obličej kulatý, jsou vaše tváře pravděpodobně plnější. Díky tomu se vás obličej dlouho udrží mladistvý, což je jistá výhoda s přibývajícím věkem. Jestliže máte kulatý obličej, doporučujeme pleť zesvětlit hlavně pod očima, také v horních partiích lícních kostí a samozřejmě uprostřed brady. Důležité pro vás je upoutat na střed obličeje, čehož ostatně s těmito tipy dosáhnete. 

Výběr make-upu nepodceňujte

Abyste dosáhli dokonalého až přirozeného líčení, nesmíte podceňovat výběr make-upu. V současné době máme mnoho značek a druhů, proto výběr toho pravého make-upu je během na dlouhou trať. Je lepší vyzkoušet vícero značek a uvidíte, která značka vám dlouhodobě sedne. Jak již bylo zmíněno, dnes se preferují zejména bio kosmetické produkty, které používají i mnohé celebrity.

Jak správně nanést make-up

Make-up musí působit co nejpřirozeněji, proto ho rozetřete v každém případě do ztracena, a to i na krk, aby obličej nebyl jiné barvy než krk. Díky dostatečnému rozetření dojde ke sjednocení barvy obličeje a barvy kůže, zbavíte se nehezkého ohraničení kolem tváře, které vzniká kvůli nedostatečnému rozetření. Abyste se neleskli, na make-up použijte i pudr, a to ideálně bezbarvý. Pamatujte na to, že pudr se nanáší vždy na podklad, ne na suchou pleť.

Pro rozjasnění obličeje mějte vždy po ruce tvářenku, kterých mějte po ruce vždy vícero. Nikdy nevíte, jakou barvu tvářenky budete potřebovat.

Jak správně nalíčit oči

Ženy chtějí většinou okouzlit očima, proto si pojďme prozradit, jak správně nalíčit oči. Zatímco mladým dívkám stačí nanést jen řasenku, která řasy prodlouží, starší ženy chtějí dosáhnout trochu svůdnějšího a výraznějšího pohledu, proto kromě řasenky použijí také stíny. Ideální je vyhýbat se zbytečně tmavým odstínům, které mají tendenci oko zbytečně zmenšovat. Volte odstíny šedé až hnědé, kterými oko lehounce vystínujete. Vůbec nebojte stínování až k obočí, kde se stín bude postupně ztrácet.

Abyste podpořili oční okolí a trochu ho zvýraznili, doporučujeme vyzkoušet třpytivé nebo matné oční stíny, které jemně doplníte tužkou nebo linkami.

Rtěnka, lesk na rty

Bez rtěnky to není ono. Ovšem vždy pamatujte na to, že pokud máte příliš výrazné oči, na rty nenanášejte tmavou nebo výraznou rtěnku. Pokud máte rty úzké, jsou pro vás vhodné lesky na rty, které rty opticky zvětšují.