Jak na vrásky přírodní cestou?

V boji proti vráskám pomohou bylinky

Vráska – ohyb kůže vzniklý stažením pokožky. Tvoří se v tzv. škáře a jejich příčinou je ztráta kolagenu obvykle vlivem stárnutí organismu. Důvodem, proč se tyto nevzhledné jizvičky objevily na vaší tváři, ale může být mnohem více – sluneční záření, smog, nezdravý životní styl, přemíra stresu i přehnaná mimika. Pokud se zajímáte o prevenci, nebo už nějakou tu vrásku máte, zkuste přírodní léčbu. Bylinky často zmohou více, než drahé kosmetické přípravky. Zkuste v boji proti vráskám vsadit na přírodní látky a produkty z nich. Přírodní cesta omlazení pleti je navíc tělu mnohem přirozenější, než její chemická verze a také nemá žádné vedlejší účinky, v porovnání s chemií, takže jí nemůžete nic pokazit. Na každý problém však platí něco jiného. Co je tedy vhodné právě pro vás?

TLAČÍTKO--VRÁSKY

 

Vsaďte na pomoc ze spíže

Pokud vás trápí vrásky a stárnutí pleti, pak věřte mi, nemusíte hned běžet do lékárny nebo drogerie a kupovat drahé přípravky proti vráskám. Účinné pomocníky najdete i ve vlastní spíži nebo ledničce.  Patří sem například mrkev. Konzumujte ji syrovou i vařenou, v salátech i smoothie. Nastrouhaná mrkev zabalená v gáze poslouží jako obklad, nad jehož účinky budete nevěřícně kroutit hlavou. Pokud zrovna mrkev nemusíte, zkuste například červenou řepu nebo rajčata. Červená řepa je současně známá pro svou schopnost opravit DNA a používání šťávy z řepy v místech, kde jsou vrásky je cestou, jak znovuobnovit poškozenou pleť.

Červená řepa je současně známá pro svou schopnost opravit DNA a používání šťávy z řepy v místech, kde jsou vrásky je cestou, jak znovuobnovit poškozenou pleť.

Více zde: https://www.uspesna-lecba.cz/co-se-vas-tyka/jak-se-zbavit-vrasek-prirodni-cestou/

Z českých luhů a hájů

Sázkou na jistotu je měsíček lékařský. Díky vysokému obsahu organických kyselin rychle regeneruje pokožku. Podél cest pak roste nenápadná čekanka. Zalijte vroucí vodou čekankovou nať i nastrouhaný kořen, nechte 15 minut louhovat a pijte 2x denně 1 šálek. Odplaví z vašeho těla škodliviny. Nálev si můžete udělat i z divizny. Vroucí vodou zalijte sušené květy, nechte 10 minut louhovat a vrásky tímto odvarem omývejte. Nálev můžete i pít, ale pouze krátkodobě.

Třezalku tečkovanou asi znáte jako bylinku pro lepší náladu, ale její hojivé účinky vyzkoušejte bez obav i na vrásky. Jestliže máte vy nebo někdo z vašich blízkých zahrádku, nejspíš na ní občas narazíte na pýr plazivý. Je to plevel velmi houževnatý, který se dobytého území jen nerad vzdává, pro léčbu kožních neduhů je však jako stvořený.

Trocha exotiky proti vráskám

Nestačí výběr z domácích bylinek? Zkuste ty z různých koutů světa. Až zázračné účinky má gel aloe vera. Ten nejen léčí poranění, ale zpomaluje i projevy stárnutí.  Milovníky čokolády potěší informace, že vyzvat vrásky na souboj lze i za pomocí kakaových bobů. Vybírejte proto čokoládu s co nejvyšším podílem kakaa. Kdo si potrpí na čaje, ať vyzkouší zelený čaj matcha. Katechiny v něm obsažené jsou velmi silné antioxidanty, které zpomalují opotřebení buněk.

Kromě výše uvedených bylinek vám v boj s vráskami pomohou i některé potraviny. Mandle a mák díky svému vysokému obsahu hořčíku, dýňová semínka dodají zinek a železo. Rakytník pak dodá celou řadu vitamínů, zejména vysokou dávku vitamínu C. A samozřejmě nezapomínat na pitný režim. Doplňujte jej třeba pohankovým čajem. Ta pomůže nejen v boji s poškozením pleti, ale její vysoký obsah rutinu posílí i vaše cévy.  Stačí smíchat 1 lžičku pohankové lámanky se 300 ml vroucí vody a nechat 15 minut louhovat.

Recepty proti vráskám

Boj s časem svádí každý jinak. Někdo spoléhá na umění plastických chirurgů, někdo na dokonalost krémů z lékárny, jiný dá přednost bylinkám. Pokud patříte do poslední zmíněné kategorie, nechte se inspirovat recepty, s jejichž pomocí zpomalíte projevy stárnutí.

vrasky-magazin

Základním předpokladem boje proti projevům stárnutí je dodržování základních pravidel zdravého životního stylu. Pohyb rozproudí vaši krev a dodá tělu dostatečnou dávku kyslíku, pot vyčistí ucpané póry. Ovoce a zelenina dodají potřebné vitamíny a minerály v té nejpřirozenější podobě, navíc si jejich pravidelnou konzumací zajistíte dostatečný příjem vlákniny. Pozor na dehydrataci! Pokožka, která nedostává optimální množství tekutin, rychle ztrácí pružnost a obnova poškozených kožních buněk může být během na dlouhou trať. Začněte den čistou vodou, nebo vodou s citronem a hlídejte si, abyste i v průběhu dne pili pravidelně.

Čaje proti vráskám

Receptů na léčivé čaje je celá řada, vyzkoušejte třeba tyto dva, které jsem osobně odzkoušela.

Pro přípavu prvního z nich smíchejte lžičku máty, lipového květu, bezového květu, květu hlohu a zalijte půl litrem vroucí vody. Nechte 10 minut odstát, přeceďte a dva měsíce popíjejte v průběhu celého dne.

Druhý čaj připravíte z koření. Do půl litru vroucí vody nasypte půl lžičky fenyklu, anýzu, skořice, badyánu, hřebíčku a kurkumy. Po 10 minutách sceďte a také popíjejte dva měsíce v průběhu celého dne.

Připravit si můžete také superjednoduchý pohankový čaj. 1lžíci pohankové lámanky zalijte 300 ml vroucí vody, nechejte 15 minut odstát a vypijte. Potěšíte nejen pokožku, ale také cévy. 

Trocha alkoholu

Dáte přednost raději vínu? Pak si připravte 1 litr červeného vína a jím zalijte 1 lžíci čertova kořene, maralího kořene, kořene hořce žlutého a kořene lékořice. Nechte dva týdny na klidném místě a denně protřepejte. Poté sceďte a tři měsíce můžete pít 2x denně 1 štamprli tohoto léčivého vína.

Červeným vínem můžete zalít také 3 lžíce echinacey, 1 lžíci pampelišky a 1 lžíci kopřiv. Postup je stejný jako u předchozího receptu, víno ale nepijte déle, než 1 měsíc.

Oleje pro různé typy pleti

Na zralou pleť aplikujte směs jojobového, moringového oleje, oleje z granátového jablka a přidat můžete i pár kapek éterického oleje. Přírodní oleje jsou doslova zázrak v péči o pleť obecně.

V období menopauzy pomůže směs oleje z granátového jablka, makadamového a pupalkového oleje.

Trpíte-li na akné, zkuste směs pupalkového, moringového a jojobového oleje s přídavkem bergamotu, levandule a šalvěje.

Eveline krém na první vrásky 30+  Eveline SOS serum na vrasky  Eveline krém Royal caviar

Rada na závěr v boji s vráskami

Nevybrali jste si? Co takhle nápoj ze lnu? Stačí rozmixovat lžičku lněného semínka ve 300 ml podmáslí. Podpoří vaše trávení, odvod toxinů z těla a vaše tělo tak bude mít více sil na regeneraci.

A na závěr vám doporučíme cviky proti vráskám, které vám zpříjemní den a za pár let je zcela jistě ocenít.