7 tipů, jak podpořit růst vlasů

Podpořte s námi růst vlasů

Krásné, dlouhé a hlavně zdravé  jsou už od dob dávno minulých symbolem ženskosti. Pokud i vy patříte mezi ty, jež touží po dlouhých vlasech, pak právě vám je určen dnešní článek. Poradíme vám, jak podpořit růst vlasů tak, abyste s nimi byla stále spokojená po mnoho let.

A abychom nezapomněli, na podporu je tu i certifikovaná vlasová kosmetika, která vaše snažení ještě více podpoří - zaručeně.

Jak lidské vlasy rostou?

V lidském životě je jen jedna fáze, kdy vlasy rostou stále stejně. Taková fáze trvá dva až šest let. Tato fáze se ale netýká všech vlasů, nýbrž jejich 90 %. Růst vlasů se vždy čas od času na dva nebo tři týdny zastavíObvykle se tak děje jednou za devět měsíců. Po této "nerostoucí" fázi se vaše "pokrývka hlavy" zase začne postupně obměňovat. Zajímavé, co říkáte?

Co ovlivňuje růst vlasů?

Nebudeme si nic nalhávat, růst vlasů ovlivňuje vspousta ěcí, které by se nám snad ani do článku nevydaly. Z nejznámějších jmenujme například stres, psychickou nepohodu nebo hormonální nerovnováhu těla. Ničeho se ale nebojte. Spoustu se toho dá napravit. Taková radá pro vás, nezapomeňte na to, že zdraví vlasů musí vycházet i zevnitř! 

A zajímavost na závěr. Pokud spoléháte na stříhaní a úpravu vlasů podle fáze Měsíce, pak mi věřte, opravdu nemusíte. Nikdo nikdy neprokázal, že by měla skutečně vliv na růst vlasů. Spousta žen na to ale stále spoléhá. Patříte k nim i vy?

vlasy-růst-magazin

Co udělat pro růst vlasů?

Postupů a rad je mnoho. My vám doporučíme dnes celkem 7 postupů, které máme odzkoušené a fungují. Ostatně, pojďte je zkusit s námi.

1. Doplňte vitamíny

Vitamin A - vhodný v případě, že chcete podpořit vaši pokožku dostatečně hydratovanou.

Vitaminy skupiny B - vhodný pro růst buněk, které mají dopad na růst vlasů

Vitamin B12 - stimuluje tvorbu červených krvinek, které pomáhají vlasovým folikulům získat více kyslíku

Biotin -  je známý jako “vitamín pro vlasy“, biotin zvyšuje produkci červených krvinek, stimuluje hladinu inzulínu, který pomáhá dodávat glukózu do vlasových folikulů a také pomáhá stimulovat keratinocyty - buňky, které jsou zodpovědné za zvýšení síly a zdraví našich vlasů.

Na vitamíny rozhodně nezapomínejte, časem se to rozhodně nevyplatí.

2. Navyšte příjem bílkovin

Proteiny obecně poskytují stavební kameny pro růst nových vlasů. Bez nich by to nešlo, ač jsou proteiny častěji vnímány jako živiny pro svaly. Naopak, nedostatek bílkovin vede k ochabnutí růstu.

3. Zkuste přírodní oleje do vlasů

Možná se to nezdá, ale přírodní oleje jsou zázrakem v péči o vlasy. A nebojte se, opravdu nebudete mít mastnější vlasy.

Mezi oleje, které prokrví vaši pokožku a podpoří růst, řadíme například tyto: olivový olej, kokosový olej, levandulový olej, ricinový olej, jojobový olej, mandlový olej, rozmarýnový olej, rybí tuk, Arganový olej, olej z hroznových jader a avokádový olej.

A věřte mi, ten výčet tímto rozhodně nekončí. Zkuste spolu se mnou oleje i vy. Budete překvapení, jak skvělé jsou.

4. Univerzální maska na vlasy

Mimo oleje doporučím vlastní recept, který mi velmi pomáhá. Třeba pomůže i vám. A co budete potřebovat na přípravu? Postup je jednoduchý, smíchejte 2 lžíce medu, majonézy, rostlinného oleje a brandy s jedním žloutkem. Možná se to nezdá, ale po připravení již stačí jen aplikování směsi na nemyté vlasy. Nechte půl hodiny a pak vypláchněte šamponem, nejlépe přírodním. Opakujte pár měsíců a sledujte tu změnu. Já jsem nadšená!

5. Masáž hlavy mi pomůže?

Provádění masáže vlasové pokožky zvyšuje krevní oběh. To pomáhá dodávat kyslík a základní živiny do vlasových folikulů. A jak na ni?

Masáž hlavy pro rychlejší růst vlasů? Ano, zkuste ji!

Zprvu začněte kroužit konečky prstů po pokožce hlavy. Větší kruhy po celé hlavě, silou pouze tak, aby vám to nebylo nepříjemné. Nezapomínejte ani na čelo a šíji. V závěru začněte poklepávat pokožku a nezapomeňte na kvalitní olej.